Kollektion: Pinot Noir

Pinot Noir er en af verdens ældste druesorter og kan spores helt tilbage til år 1375 i Bourgogne, Frankrig. Den er kendt for sin delikate struktur, lyse farve og komplekse smagsprofil. Ung Pinot Noir har noter af kirsebær, og jordbær. Aldret Pinot Noir har også subtile noter af skovbund og krydderier. Druen trives bedst i kølige klimaer og kræver stor præcision i både mark og kælder. Pinot Noir bruges både til elegante rødvine og som en vigtig drue i mange champagner.

Pinot Noir

15 produkter

  • Hvordan påvirker Pinot Noir champagnens smag?

    Den tilfører struktur, dybde og røde frugtnoter som kirsebær og hindbær – især i Blanc de Noirs og roséchampagner.

  • Hvor i Champagne dyrkes Pinot Noir primært?

    Især i Montagne de Reims og Côte des Bar, hvor klimaet og jorden fremhæver druens kraft og finesse.

  • Hvad er typisk forskellen på Pinot Noir i champagne og rødvin?

    I champagne presses druen hurtigt og bruges til at give struktur og karakter uden farve (i hvide cuvéer), mens den i Bourgogne vinificeres som rødvin.